Matematika

Magyar nyelvű források
 
Bolyai János Matematikai Társulat

A Társulat honlapja (konferenciák, versenyek, díjak, folyóiratok, kötetek). A Társulat jogelődjét nagynevű matematikusok és fizikusok alapították 1891-ben.

DE Matematikai Intézet

Információk az Intézetről, a tanszékekről (Algebra és számelmélet, Analízis, Geometriai), az oktatásról, matematikai témájú folyóiratok, egyéb hasznos linkek.

Matematika.lap.hu

Általános linkgyűjtemény a matematika területén.

Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet (RAMKI)

Kutatási területek: algebra, valószínűségszámítás, diszkrét matematika, funkcionális analízis, halmazelmélet, differenciál egyenletek, topológia. Az oldalról elérhetők teljes szövegű matematikai folyóiratok, pályázati információk, nemzetközi ösztöndíjak, állásajánlatok.

Angol nyelvű források
 
American Mathematical Society (AMS)

Az 1888-ban alapított AMS szolgáltatásai a matematika területén végzett kutatást és oktatást támogatják, valamint az ösztöndíjak koordinálását célozzák meg.

The European Mathematical Information Service

Hírek, projektek, adatbázisok, elektronikus könyvtárak, teljes szövegű cikkek.

Information and Communication System

A Math-Net egy nemzetközi információs és kommunikációs rendszer, mely megpróbálja összefogni és könnyen elérhetővé tenni a világhálón megtalálható, matematikusok számára fontos infomációkat (kutatás-fejlesztés, oktatási anyagok, matematika intézetek)

Stieltjes Institute

A Stieltjes holland Matematikai Kutatóintézet honlapja. Az Intézet 4 fő kutatási területe: algebrai geometria, analízis, sztohasztika, operáció kutatások. A lapról elérhetők más, az Intézettel együttműködő egyetemek honlapja.