Német

Osztrák Irodalmi Társaság (Bécs)
 
Osztrák Könyvtárak Európában

Az osztrák Bundesministerium für auswärtige Angelegenheiten által Közép-, Kelet- és Dél-Európában létrehozott, fenntartott és támogatott könyvtárak közös honlapja, amely a folyamatos kulturális információcserét szolgálja.

Osztrák Kulturális Fórum Budapest

A budapesti Osztrák Kulturális Intézet 1976 óta működik, Magyarország és Ausztria között létrejött kulturális és tudományos együttműködés. Program ajanló, keresési lehetőség a könyv-és videotárban.

Österreich Institut Budapest

Az Osztrák Intézet azzal a céllal alapították, hogy külföldön németnyelv-tanfolyamokat szervezzen, támogassa és elősegítse a németnyelv- oktatást, és az ehhez kapcsolódó kulturális keretprogramokat.

Österreichische Nationalbibliothek

Az Osztrák Nemzeti Könyvtár honlapja, amely részletes és kiterjedt keresési opciókkal rendelkezik a hagyományos és az elektronikus könyvtár keretein belül.
 

Germanisztika

Debreceni Egyetem Germanisztikai Intézet

A DE Germanisztika Intézetének honlapja. Elérhetőségek, képzés, kreditlista, publikációk, nyelvizsgák, könyvtár, órarendek.

Die Deutsche Bibliothek

Németország központi archív könyvtára és nemzeti bibliográfiai centruma, amely egy nemzeti könyvtár funkcióit tölti be. A német és németnyelvű irodalom (1913-tól kezdve napjainkig)gyűjtésével, feltárásával és bibliográfiai feldolgozásával foglalkozik.

Karlsruher Virtueller Katalog (KVK)

A katalógus a német nyelvterületek adatbázisain túl lehetővé teszi a keresést a világ legjelentősebb, nagyobb könyvtárainak és nemzeti könyvtárainak kereső rendszerében és a könyvkereskedelem területén is.

Literaturarchiv Projekt Gutenberg-DE

A legnagyobb, német nyelvű, online-irodalmi gyűjtemény. Több mint 1000 szerző munkáját teszi elérhetővé német nyelven.

Magyar Germanisták Társasága

Az MGT a germanisztika magyarországi kutatásának és oktatásának előmozdítására és összehangolására, valamint a tagok szakmai érdekeinek képviseletére alapított országos tudományos egyesület.